Proiecte
Proiecte sociale
Batranete cu demnitate
Proiectul propus doreste sa ajute persoanele in varsta. Exista multe persoane varstnice, in mod special in mediul rural, care au un trai sarac si cu
multe nevoi. Activitatea principala a proiectului a constituit-o strangerea de fonduri pentru achizitionarea de scutece pentru adulti necesare batranilor
aflati in grija primariei comunei Asau. Aceasta categorie de persoane a constituit grupul tinta. Cu banii adunati din desfasurarea activitatilor de
strangere de fonduri s-au achizitionat pachete cu scutece pentru adulti. Proiectul va fi implementat in comuna Asau.
Obiectivul principal este strangerea de fonduri pentru achizitionarea de scutece pentru adulti pentru batranii aflati in grija primariei comunei Asau
Rezultate: Au fost ajutate prin implicarea in activitatile propuse de proiect cat si prin rezultatul proiectului 4 batrani in nevoie de pe raza comunei Asau.
Partener: U.A.T. Comuna Asau.
Stadiul proiectului: in derulare.
Perioada desfasurarii: 26.06.2017 -.
Valoare proiect: 400 lei
Obiectivul principal este strangerea de fonduri pentru achizitionarea de scutece pentru adulti pentru batranii aflati in grija primariei comunei Asau
Rezultate: Au fost ajutate prin implicarea in activitatile propuse de proiect cat si prin rezultatul proiectului 4 batrani in nevoie de pe raza comunei Asau.
Partener: U.A.T. Comuna Asau.
Stadiul proiectului: in derulare.
Perioada desfasurarii: 26.06.2017 -.
Valoare proiect: 400 lei
Zambet de parinte
Pretul unui zâmbet de parinte
Era vara lui 2013 ... Suna telefonul si o voce îmi povesteste despre centrul de recuperare pentru copilul cu dizabilitati de la Onesti.
Doua zile mai târziu, la o ora de vârf, într-o zi torida, parcam cu emotii în fata centrului si paseam într-o lume noua, o lume a copiilor pentru care cuvintele ”autism”, „sindromul down”, ”hiperactivitate” nu exista doar în dictionar.
am întâlnit acolo parinti frumosi cu grija enorma pentru copiii lor dragi pe care îi aduc cu regularitate la centru pentru tratamentul atât de necesar. Am întâlnit parinti îngrijorati si doritori sa faca tot ce le sta în putere pentru a oferi copiilor lor o viata cât mai buna.
Am vazut acolo priviri nelinistite, ochi iscoditori, doritori sa prinda orice farâma de speranta pentru copiii lor cei dragi.
Am avut ocazia sa vad eroi în viata. Eroi tacuti, sarutând cu drag copiii care le poarta numele. Am vazut eroi dispusi sa împartaseasca cu un psiholog curios trairile lor cele mai amestecate, framântarile, razele de speranta si bucurie. Am vazut acolo oameni care, desi au nopti la rând în care somnul lor însumeaza doua-trei ore, gasesc puterea sa îsi îmbratiseze copiii spunându-le cu voci calde ca procedurile de astazi vor fi mai usoare decât cele de ieri.
Am aflat acolo oameni care au ales sa nu mai intre în spatii comerciale pentru ca lucratorii de la standuri le-au vorbit urât copiilor lor atinsi de dificultati. Am auzit, aproape ca un laitmotiv, povestiri despre replici dureroase, solicitari taioase si inumane de a nu mai reveni în restaurantul/magazinul/terasa respectiva pentru ca felul de a fi al copilului lor îi deranjeaza pe ei sau pe ceilalti clienti.
Dupa aproape doua ore de stat în mijlocul acestor eroi sufletul meu a fost marcat definitiv de dorinta de a ajuta, cât de mult pot, acesti oameni care merita sa aiba o clipa de ragaz, un moment al lor în care sa se îngrijeasca pe plan personal sau ca si cuplu.
V-ati întrebat vreodata cum ar fi o zi de viata daca ati avea un copil cu nevoi speciale?
V-ati întrebat cum ati face fata unui sir neîntrerupt de nopti dormite iepureste, cu urechile gata sa prinda cel mai fin semn al miscarii copilului care nu mai poate adormi?
V-ati gândit cum ar functiona relatia personala, cu sotul sau sotia în situatia în care copilul dvs. Nu poate fi lasat în grija altcuiva si necesita prezenta 24 de ore pe zi?
Asociatia tholus, în parteneriat cu asociatia ”hope for henry” si-a propus ca, pentru o perioada de trei luni, sa ajute acesti eroi tacuti sa îsi gaseasca echilibrul, sa-si reîncarce bateriile si sa reîmprospateze relatia de cuplu si familie prin diverse programe specializate, concepute ca raspuns la nevoile manifestate de catre acestia.
O parte a acestui proiect implica asistarea specializata a copiilor pe parcursul a 2h/zi, doua zile pe luna, pentru ca parintii sa se poata concentra pentru a-si împlini propriile nevoi, pentru a crea relatii sociale, pentru a discuta cu specialisti în consiliere si psihoterapie despre problemele prin care trec.
Vrem sa sprijinim acesti parinti în lupta lor, atât cât putem, prin cunostintele noastre, prin implicarea în grupurile de suport, prin organizarea de activitati care sa raspunda nevoilor lor holistice.
Daca vreti si dvs. Sa va alaturati demersului nostru de a pune un zâmbet pe chipul acestor atât de încercati eroi, va invitam sa donati orice o suma de minimum 5 lei, care sa fie ”pretul unui zâmbet”. Va vom recompensa cu un semn de carte creat drept multumire pentru inima dvs. Sensibila si deschisa!
Fondurile strânse în acest mod vor întra în totalitate în asociatia ”hope for henry” pentru a finanta închirierea spatiului în care se vor desfasura diversele activitati, pentru a recompensa personalul specializat care va supraveghea copiii pe durata activitatilor întreprinse de parinti, etc.
Tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un email la presedinte@tholus.ro cu mesajul: ”vreau sa ofer un zâmbet de parinte!” Si va vom contacta pentru a gasi modalitatea cea mai simpla în care se poate face acest lucru.
Oare cât costa zâmbetul unui parinte?
Haideti sa fim parte la bucuria unor eroi!
Haideti sa aducem zâmbete pe chipul unor parinti!
Ne costa doar ... 5 lei, iar rasplata va fi nepretuita! Garantat!
Fii darnic astazi
Proiectul propus isi doreste sa ajute persoanele sau familiile nevoiase. Exista multe persoane in mod special in mediul rural care au un trai sarac si cu multe nevoi. Un lucru reutilizat poate indeplini nevoi esentiale ale unor persoane sau familii incluse in aceasta categorie.
Obiectivul principal este ajutarea persoanelor si familiilor nevoiase cu bunuri reutilizabile primite prin donatii. Proiectul este implentatat in judetul Bacau, Neamt si Botosani.
Rezultate: In urma proiectului s-au donat bunuri reutilizabile ca: Televizor NEI, frigidere, noptiera, presuri, haine copii, aparat radio, calculatoare PC, aragaz, set pahare, plita gaz, haine adulti, paturi, perne, biblioteca, birouri.
In cadrul acestui proiect au beneficiat de actele de donatie: Clubul Copiilor - Comanesti, o familie din comuna Budesti, judetul Bacau. o familie din Poduri, judetul Bacau, Penitenciarul Vaslui.
Stadiul proiectului: in derulare
Perioada desfasurarii: 2014 - prezent
Prieteni, zambete si daruri - partea I
Proiectul propus doreste sa ajute persoanele sau familiile nevoiase. Exista multe persoane in mod special in mediul rural care au un trai sarac si cu multe nevoi. O carte vanduta poate produce fonduri pentru a indeplini nevoi esentiale ale unor persoane sau familii incluse in aceasta categorie. Cu banii castigati din desfasurarea acestui proiect se pot achizitiona lucrurile necesare unei familii nevoiase pentru a avea un trai decent. Obiectivul principal este ajutarea persoanelor si familiilor nevoiase cu bunuri achiztionate din banii stransi prin vanzarea cartilor. Proiectul va fi implementat in orasul Comanesti.
Obiectivul principal este reprezentat de maximizarea contributiei persoanelor prin voluntariat la dezvoltarea durabila a activitatilor de ajutorare si sprijinirea persoanelor in nevoie pe tot parcursul anului.
Rezultate: Au fost ajutate prin implicarea in activitatile propuse de proiect cat si prin rezultatul proiectului aproximativ 100 de persoane in nevoie de pe raza orasului Comanesti. Persoanele ajutate reprzinta toate categoriile de varsta de la copii pana la batrani.
Partener: Asociatia Suflete Libere
Stadiul proiectului: finalizat
Perioada desfasurarii: 14.12.2016 - 24.12.2016
Prieteni, zambete si daruri - partea II
Proiectul "Prieteni, zambete si daruri - partea II" doreste sa ajute persoanele sau familiile nevoiase. Exista multe persoane in mod special in mediul rural care au un trai sarac si cu multe nevoi. Una din activitatile proiectului a constituit-o distribuirea de alimente pentru persoanele varstnice sau aflate în nevoie de pe raza orasului Comanesti. Aceste categorii de persoane au constituit grupul tinta. Cu banii castigati din desfasurarea activitatilor din prima parte a acestui proiect desfasurat in decembrie 2016 s-au achizitionat alimentele necesare unei familii nevoiase pentru a asigura pentru o perioada hrana necesara a persoanelor din grupul tinta. Obiectivul principal este ajutarea persoanelor si familiilor nevoiase cu alimente achiztionate din banii stransi prin vanzarea cartilor si a donatiilor. Proiectul va fi implementat in orasul Comanesti.
Obiectivul principal este reprezentat de maximizarea contributiei persoanelor prin voluntariat la dezvoltarea durabila a activitatilor de ajutorare si distribuirea de alimente pentru persoanele varstnice sau aflate în nevoie de pe raza orasului Comanesti.
Rezultate: Au fost ajutate prin implicarea in activitatile propuse de proiect cat si prin rezultatul proiectului aproximativ 25 de persoane in nevoie de pe raza orasului Comanesti. Persoanele ajutate reprzinta toate categoriile de varsta de la copii pana la batrani.
Parteneri: Crucea Rosie - Comanesti si Asociatia Suflete Libere
Stadiul proiectului: finalizat
Perioada desfasurarii: 13.04.2017
Valoare proiect: 500 lei